Yakıt tüketimi nasıl azaltılır ve yakıt tasarrufu nasıl yapılır?

Araç kullananların en çok merak ettiği sorulardan biridir.  Yakıt fiyatlarının yükselmesi kişilerin tasarruf yapmasına da neden olmaktadır.  Yakıt tasarrufu sağlamak için bazı konular söz konusudur.  Bunlar uygulandığı sürece yakıt tasarrufu sağlanır.

 

Lastik değişimi ,  kış lastikleri ve yaz lastikleri değişimi ,  yakıt tasarrufu için başlıca etkenlerdendir. Kış lastikleri , soğuk hava , yağmur,  kar ve buz gibi şartlarda yol kalitesini üst seviyeye çıkarır.  Yaz lastikleri ise sıcak hava koşullarına göre uyarlanmıştır.  Lastikler zeminlere göre yol tutuşuna göre dizayn edilmiştir . Yazın bile kış lastiği kullanmak yakıt tasarrufu sağlar.  Yakıt tasarrufu için lastiğin yola az sürtünen lastikleri tercih etmelisiniz.

 

Aşırı hız yapmamak , ve bu durumdan kaçınmak yakıt tasarrufu sağlar. 100 kilometreden sonra yakıt sarfiyatı daha fazladır. Araçta hız sabitleyici kullanmak , bu özellik yoksa belli bir hızda gitmek yakıt masrafını azaltır. Özellikle virajlarda araç hızı düşürülmelidir.  Unutulmaması gereken bir etken de trafik kazalarından da kaçınmak için hız azaltılmalıdır.

 

Doğru ve ideal lastik basıncı lastiklerin yola sürtünmesinde harcanan  enerji miktarını azaltır.  Bu da yakıt tasarrufu yapmamızı sağlar.  69 milibarın altında şişirilmiş lastiklerden yakıt tasarruf edersiniz.  Düşük lastik basıncı yoldaki sürtünmeyi arttırır ve yakıt tasarrufu sağlamaz. Basınç kontrolu lastikler soğuduğunda yapılmalıdır.

 

Aracın yaz ve kış bakımlarını yapmakta önemlidir , bu da yakıt tasarrufu sağlayan etkenlerden biridir. Yağ ve hava filtrelerini temizlemek , motor bakımı yapmak yakıt tasarrufu sağlar. Bunlar haricinde kırmızı ışıkta arabayı stop ettirmek ,  dur kalk sayısını azaltmak  da önemli yöntemlerdendir.

 

Bilindiği üzere günümüzde modernleşmiş chip tuningten bahsetmek istiyoruz . Chip tuning motor gücünü arttırır. Bu durum araçta yakıt tüketimini azaltmaya yarar. Aracı normalden daha güçlü ve hızlı bir hale getirir. Bu durum araç kullanımını daha da keyifli kılar.  Yakıt tasarrufu sağlayan yöntemlerden biridir. Otomobil yazılımı değiştirme işlemi olan chip tuning ayrıca araç hız sınırı eklenmesini de sağlar. Kıbrıs Chip Tuning firması olan Hashtag Performance , yakıt tasarruf işlemlerini hızlıca ve sorunsuz bir şekilde yapmaktadır. Aynı gün içerisinde sorunsuz ve en doğru yazılım işlemlerini yaparak sizlere yakıt tasarrufu sağlamaktadır. 

Sosyal Medya