Dpf Nedir ve Dpf Çözümleri Nasıl Yapılmaktadır?

DPF tam açılımı ile Dizel Partikül Filtresidir . Euro 4 araçların bazılarında , Euro 5 ve Euro araçların ise tümünde dizel partikül filtresi emisyonunu karşılamak amacı ile geliştirilmiş bir araçtır. Bu filtre egzozdaki katı , çevreye zararlı partikülleri haznesinde hapseder. Bu partiküller hazne içinde birikir. Birikme sonucu tıkanıklık yaşanabilir. Uygun koşullarda dolumu tespit edildiğinde rejenerasyon yapılır.

 

Bazı durumlarda bu rejenerasyon gerçekleşmez ve motorun verimli çalışmasına engel olur. Bu gibi durumlarda gösterge ekranında dpf işareti belirerek uyarı verir. Araç sıcaklığının yaklaşık 600 dereceye ulaşması sonucunda rejenerasyon başlar ve katı parçacıklar , yani biriken partiküller yanar. Ancak her zaman işe yarayacak diye bir kaide yoktur . Bu durumda araç yetkili servise götürülmelidir.

 

Genel olarak dizel partikül filtreleri düşük kaliteli yakıttan ötürü tıkanma yapabilir. Yakıt alırken dikkat etmeniz gereken durumlardan biri kalitesidir. Aracın ve araç parçalarının tümünün sağlığı için bunlara dikkat etmelisiniz.  Uzun süre düşük hızda araç kullanmakta filtre tıkanma sebeplerinden biridir. Durmalı kalkmalı tekrarlanan uzun ve sık yolculuklar yine filtre tıkanma sebeplerindendir. Yanlış yağ kullanımı da sebepler arasına eklenebilir. Bu durumlara dikkat edildiği taktirde filtre tıkanması daha az yaşanır ve araç sağlığı için de daha faydalı olur.

 

DPF kalibrasyonu , DPF için yapılması gereken durumlardandır. DPF kalibrasyonu işlemi için aracın mark ve modeli göz önüne alınmalıdır. Daha sonra araç beyni sökülür. Uygun ekipmanlar yardımı ile araç kontrol ünitesi okunur. Bu işlem yaklaşık olarak en fazla 1 saat sürmektedir. Okunan yazılım ise araca uygun olacak şekilde düzenlenir. Aracın ilerde vereceği arızalar da giderilir. DPF’nin doluluğunu kontrol eden ısı sensörünün ayarları değiştirilerek DPF sağlıklıymış gibi gösterilir. Bazı durumlarda ise kontrol mekanizması komple sökülür ve geliştirilmiş yeni yazılım araca yüklenir. Son olarak araç için egzoz borusu seçilir ve araca monte edilir . Kıbrıs Chip Tuning firması olan Hashtag Performance, DPF iptal ve diğer birçok araç işlemleriniz için aynı gün içinde güvenilir ve sorunsuz bir şekilde hizmet vermektedir. 

Sosyal Medya