Chip Tuning Nedir ve Chip Tuning Yararları Nelerdir?

Chip Tuning Nedir ve Chip Tuning Yararları Nelerdir?

Chip tuning Türkçe adı ile çip ayarı olan otomobillerin yazılımında değişiklik yapma işlemidir. Yazılımı değiştirme sebebi ise araç performansını arttırmaktadır. Chip tuning hakkında detaylı bilgi vermeden önce Kıbrıs Chip tuning firması olan Hashtag Performance , chip tuning işlemlerinizi hızlıca ve sorunsuz bir şekilde yapmaktadır. Aynı gün içerisinde , sorunsuz ve en doğru yazılım işlemlerini yaparak sizlere maksimum araç performansı sağlar.

 

Chip tuning genel olarak günümüzde araç yakıt tüketimini azaltmak ve araba gücünü arttırmak için yapılmaktadır. Motorda ateşleme işine yarayan yazılım değiştirilerek başlanıp araba performansını arttırma yönünde devam etmiştir.  Araçlarda bulunan chipler hava akışı, hava basıncı ve ortam sıcaklığı gibi bilgileri içerisinde bulundurur. Yazılım uygulamaları ile bu chip içindeki bilgiler değiştirilir. Bilgisayar yardımı ile güncelleme yapılır.

 

Bazı durumlarda chip içindeki yazılım değişmemektedir. Bu durumlarda önceden içinde bulunan yazılım bilgileri toplanamaz ancak eski yazılım yerine yeni bir elektronik devre kurulur. Otomobilin yazılımını değiştirme haricinde işlemi haricinde otomobilden hız sınırının kaldırılması gibi bazı durumlar da bu yazılım değişimleri ile yapılabilmektedir. Otomobildeki orijinal yazılım bilgisayara kaydedilip yedeği alınır. Otomobil üzerinde yer alan orijinal yazılım ise Remap ile düzenlenir.

 

Yazılım değiştirme iki şekilde yapılabilmektedir. Uygulanan ilk yöntem genelde chipin sökülmesi ve yeniden yeni hazırlanmış başka bir chipin takılmasıdır. Bu şekilde de araçta değişiklikler yapılmaktadır. Diğer yöntem ise eğer chip programlanabilir durumda ise yeniden programlanır. Her iki yöntemde de aracınızda performans artışı yaşarsınız. Yazılım değiştirme yöntemi dizel ve benzinli araçlarda uygulanabilmektedir. Online yazılım değiştirme yapmak için ilk olarak otomobilde bulunan OBD soketi üzerinden ECU’nun sökülmesi gerekmektedir.

 

Chip tuning tercih edilmesinin en büyük nedeni yapıldıktan sonra araç hızında yaklaşık yüzde 20 artış olmasıdır. Chip tuning faydaları oldukça fazladır. Ancak aracı düşük devirde kullanmanız durumunda araçtaki değişimi çokta fark edemezsiniz. Yüksek devirde kullanıldığında etkisini daha çok göstermektedir. Chip tuning’in doğru yapılması önemlidir. Aksi taktirde performans artışı olmaz ve yakıt tüketimi fazlalaşır. Kıbrıs Chip tuning firması  olan Hashtag Performance iş için güvenilir bir firmadır. 

Sosyal Medya