Araç Performans Artışı Nasıl Yapılır?

Araç Performans Artışı Nasıl Yapılır?

Gündelik yaşamlarımızda ya da seyahat süreçlerinde yalnızca otomobilin uzun ömürlü olması yeterli olmamaktadır. Bunun yanı sıra aracın performansının da iyi olması gerekilmektedir. Yolculuk esnasında araçlarınızın herhangi bir problem oluşturmaması için yapılması gerekilen birtakım yöntemler bulunmaktadır. Araç performans arttırma ise bu noktada önem arz etmektedir.

 

Araç Performans Nedir?

Araç performans nedir sorusu neredeyse her kişinin merak ettiği soru kalıbı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kavram bir otomobilin bütün olarak maksimum kapasitesini tanımlamak gayesiyle kullanılan terimdir. Motor hacmini, motor performans derecesini, çekiş gücünü ve güç aktarımını kapsamaktadır.

 

Araç Performansı Niçin Düşer?

·         Kötü Lastikler

·         Başarısız Hava Girişimi

·         Kötü Egzoz

·         Fazla Ağırlık

·         Kalitesiz Bujiler

·         Motoru serin tutması için tercih edilen fanlar

 

Araç Performansı Nasıl Artırılır?

Her araç sahibi araçlarının maksimum kapasiteye ulaşmasını amaçlamakta, performansının iyi olmasını istemektedir. Bu kapsamda araç performans nasıl attırılır sorusunu araştırdıkları gözlemlenmektedir. Otomobilinizin performansını arttırmak için araçlarınızın periyodik bakımına dikkat etmeniz gerekmektedir. Araç performans arttırıcı yöntemler tercih ederek otomobillerinizin ömürlerini uzatabilirsiniz. Araç performansının arttırılmasında rol oynayan faktörler bulunmaktadır. Bu faktörler ise genel itibariyle şu şekildedir:

 

·         Motor Yağı

Motor yağı; araç tekerleklerine daha fazla güç aktarılmasında rol oynayarak araçların performanslarını artırıcı bir avantaj sağlamaktadır. Bunun yanı sıra motor yağın içerisinde deterjanlar bulunmasından dolayı motorların temizlenmesini, pas oluşmasını önleyicidir. Motor yağın kalitesi her daim araçlar için büyük bir önem taşımakta dolayısıyla dikkat edilmesi gerekilen konulardan bir tanesi olarak görülmektedir.

 ·         Performans Lastikler

Performans lastikleri, sürtünmeyi azaltma özelliği sayesinde hem otomobil performansına hem de yakıt harcamasında araç sahiplerine avantaj sağlamaktadır.

 ·         Depo temizliği

Araçlarda bulunan  depoların temizliği araçların performans artışında büyük bir rol oynamaktadır. Zamanla yağ  ve hava filtrelerinin içerisine kirler ve partiküller birikilebilmektedir. Bundan dolayı düzenli bir şekilde temizliğinin yapılması araç performansını arttıracaktır.

 ·         Araç içi ağırlığı azaltmak

Araç performansını artırmada küçük fakat etkili faktör araç içi ağırlığını azaltmaktan geçmektedir. Araçlarda kullanılmayan eşyalar veya yükleri azaltarak araçlarınızın performansını arttırılabilmektedir.

 ·         Klima gazı

Klima gazlarının genellikle 2 yılda bir değiştirilmesiyle araçtan alınan performansta artış görülecektir.

 ·         Frenler

Frenler otomobillerde oldukça büyük bir yere sahiptir. Fren hidroliğinin bir buçuk yılda bir değiştirilmesi ile araçlardan maksimum performans alınmasını sağlamaktadır.

 ·         Chip Ayarı

Chip ayarı, araçların performanslarının artırılmasında oldukça öne çıkan faktörlerden bir tanesidir. Bu sistem elektronik beyine sahip araçlarda bulunarak, motorun daha iyi bir performans göstermesini sağlamaktadır.

 ·         Jantları hafifletmek

Otomobillerin performansını arttırmak için bir diğer faktör jant seçimidir. Hafif sac jantları tercih etmek aracın daha kolay hızlanmasını sağlamakta ve fren sistemini olumlu etkilemektedir.

 

Sosyal Medya