Araç Güçlendirme Nedir ve Nasıl Yapılmaktadır?

Araç Güçlendirme Nedir ve Nasıl Yapılmaktadır?

Aracın gücünü ve performansını maksimum seviyede tutmak araç kalitesi ve sağlığı için önemlidir . Öncelikle araç gücü ve performansı nedir ?  Araç gücü basit ibare ile aracın yetenekleri demek oluyor . Araç performansı ve gücü araba satın alımlarında da dikkat etmemiz gereken önemli faktörlerdendir . Peki araç güçlendirme için neler yapmalıyız ?

 

Aracınızı güçlendirmek için ilk yapmanız gereken araç deponuzda biriken kirleri temizlemektir. Bu bölgede biriken kirler , araç performansını düşürmesinin yanı sıra bir de araca zarar vermektedir. Bunlara ek olarak araç yağının kontrolu , yağ filtresinin temizliği , hava filtresinin değişimi de önemli ölçüde katkı sağlamaktadır.

 

Lastikler de araç güçlendirmede , performans arttırmada etkendir. İyi bir lastik seti almak , doğru hava basıncını sağlamak gerekmektedir. Daha fazla yol tutuşu sağlar ve yolculuklarınızı daha güvenli hale getirir. Sürtünmeyi azaltması hem güce hem yakıta yarar sağlar.

 

Araçlarda bulunan soğutma sistemleri , motorun ürettiği fazla ısıyı kontrol eder ve motorun doğru ısıda çalışıp aracınızı korumaya yardımcı olur. Soğutma sistemlerinde bazen toz , tortu ve pas birikebilir. Bunların temizlenmesi gerekmektedir . Motor kaput kilidinde bulunan klima gazının  ise yılda iki defa kontrol edilmesi , 2 yılda bir de değişmesi gerekmektedir . 

 

Antifriz , kış aylarından motor suyunun donma derecesini yükselterek donmasına engel olmaktadır. Bulunduğu radyatör ise paslanabilir , bu nedenden dolayı yılda bir kontrolü ve değişimi gerekmektedir .

 

Motor gücünü ve araç kalitesini yükseltmek için bir diğer yaygın sistem ise soğuk hava subapları kullanımıdır. Motora monte edilip motorun alt bölümüne kadar uzanır.  Bu ekleme sayesinde kronik hava filtresi ile serin havayı motorun içine verir.

 

Araç içerisinde ince bir tabaka oluşturarak sürtünme ve aşınmaları engeller. Tekerleklere daha fazla güç aktarımı sağlar ve araç performansını arttır. Bu durumda motor yağı kalitesine dikkat edilmektedir. Motor yağı devamlı kontrol edilmelidir.  Kıbrıs Chip Tuning firması olan , Hashtag Performance , araç güçlendirme ve chip tuning işlemlerinizi aynı gün içinde , hızlı ve sorunsuz bir şekilde yapmaktadır. 

Sosyal Medya