Araç Güç Hesaplama Nasıl Yapılır?

Araç Güç Hesaplama Nasıl Yapılır?

Araç gücü , yani beygir gücü hesaplaması , aracın kalkması , hız alması ve erişebileceği azami hız değeri hesaplamada önemli etkenlerdir.  Araçların güçleri aslında elde edebildikleri azami hıza bağlıdır.  Araçta yüksek hıza çıkmak istiyor iseniz motor gücünün de hızlı olması gerekmektedir . Şehir içinde araç kullanım durumlarında aracın beygir gücü 90 – 100 HP olması yeterlidir.

 

Motorların amacı araca güç verebilmektir.  Verdikleri güç sayesinde ise bulundukları aracı veya makinayı çalıştırırlar.  Motor gücü, birim zamana düşen enerji olarak tabir edilmektedir. Motor gücünü , araç gücünü belirlemek için bazı hesaplamalar yapılmaktadır. Motor ne kadar güçlü olursa sürtünme ve ısı gibi konularda daha az enerji harcar. Araç gücü yani motor gücü , beygir gücü olarak isimlendirilmektedir. Beygir gücünü hesaplama , aracın motor gücü ve çalışmasına bağlıdır.

 

Ağırlık da hız süresini hesaplamaya etkendir. Güç hesaplaması bir takım formüller kullanılarak yapılmaktadır. Formüller genel olarak ağırlık , araç kütlesi , sürücü , yolcu gibi yükleri de hesaba katarak yapılmalıdır. Hesaplama sonucu çıkan değer motor gücü olarak kabul edilebilir ancak kesin değil yaklaşık tahmindir. Motor gücü fikrini ilk ortaya atan James Watt’tır. İlk olarak kömür vagonlarında bu hesaplamayı keşfeden Watt, bu hesaplamaya beygir gücü ismi vermiştir.

 

Motor gücü , beygir gücü , araç gücü terimleri ölçüm birimi olarak kabul edilmektedir. Günümüzde motor güçleri dinamometre yardımı ile ölçülmektedir. En doğru sonuç veren yöntem ise hesaplama ile yapılanlar olduğu belirlenmiştir. Bir aracın gücünü hesaplamak için ilk yapılması gereken araç hakkında yeterli bilgiye sahip olup kullanım kılavuzunu incelemektir.  Kullanım kılavuzunda bulunan teknik özellikler ve aracın tork değeri öğrenilmelidir. Daha sonra aracın motor devri de bulunmalıdır.

 

Aracın motor devri ve tork devri çarpılır. Beygir gücünün sembolü HP olarak kabul edilir. Ortaya çıkan sonuç ise beygir gücü olmaktadır. Temel değerleri bilmek motor gücü hesaplama işini daha kolay hale getirir. Motor gücü hesaplamalarınız ve chip tuning gibi işlemleriniz için Hashtag Performance Chip Tuning şirketimizle irtibata geçebilir, gün içinde güvenilir ve hızlı bir şekilde işlemlerinizi halledebilirsiniz.

 

 

Sosyal Medya