Araç Beyni Kodlaması Nasıl Yapılmaktadır?

ARAÇ BEYNİ KODLAMASI NASIL YAPILMAKTADIR?

Aracın beyni aracın her şeyidir . Araç beyninde yapılabilen düzenlemeler sonucu güç, performans , yakıt gibi durumlarda değişiklikler yapılabilir. Araç beyni ya da motor beyni okuma işlemi bazen OBD’den yapılmakta iken bazılarında ise direkt olarak beyin üzerinde işlem yapılması gerekmektedir.   Araç beyni okuma işleminden sonra egr iptali , dpf iptali gibi durumlar da gerçekleştirilebilir. Sistem üzerinden dosya yükleyip onaylayarak işlem yapılmaktadır.

 

Yeni nesil araçlarda artık elektronik sistemler kullanılmaktadır ve artık elektronik sistemler daha ön planda olup daha çok rağbet görmektedirler. Sistemde bulunan tüm veriler elektronik kontrol panelinde kayıtlı olarak yer almaktadır. Sistemlerde meydana gelen arızalar ECU denilen kontrol panelinde yer almaktadır. Elektronik sistemlerde sorun oluştuğu taktirde direk olarak çözüm yolu bulmak oldukça zordur.  Arızaları bulmak için özel tasarlanmış arıza tespit edici cihazlar kullanılmaktadır.

 

Araçlarda bulunan yakıt sensörü , hız sensörü , hava akış sensörü , yağ basınç sensörü  gibi sensörler motor beynine bağlıdır. Motor beyni arızalandığında tüm sistem çöker ve işlevsiz hale gelir. Tıpkı insan beyni gibi araç beyni de çokça önemlidir , ciddiye alınması gereken durumlardandır. Beyin programlama için özel cihazlar mevcuttur , bu cihazlar kullanılarak programlama işlemleri yapılabilmektedir.

 

Aracı bilgisayara bağlayarak obd testi sonucunda aracın beyni ve elektronik işlevselliği kontrol edilir. Bu şekilde geçmişteki arızaların da kaydı yapılır. Elektronik kontrollerin yapılması için elektronik testi uygulanır . Oto ekspertiz firmaları tarafından uygulanan elektronik test yardımı ile aracın elektronik kontrolleri konusunda ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz. Elektronik testte genel anlamda aracın kontrol ve güç ünitesi ile bağlantı sağlanır . Bu sayede araçta bu zamana kadar oluşmuş tüm arızalar tespit edilebilir.

 

Beyin programlama işi titizlikle ve özen ile yapılmalıdır. İşlemin her aşaması takip edilmelidir. İlk önce araçtaki orijinal yazılım tespit edilmelidir. Daha sonra ise araç kodlama üzerinde değişimler gerçekleştirilir. Kıbrıs Chip Tuning firması olan Hashtag Performance , araç kodlama işlemlerinizi hızlı ve sorunsuz bir şekilde halleder. Aynı gün içinde sorunsuz ve en doğru yazılım işlemlerini yapar.

 

 

Sosyal Medya