Adblue iptali nasıl yapılır ve adblue hangi amaçlarla kullanılır?

Adblue İptali Nasıl Yapılır ? Nasıl Çalışır ?

 Otomobil sektörünün büyümesi ile çevreye verilen zarar da oldukça artmıştır. Bu zararı önlemek için atılan adımlardan  biri de adblue olmaktadır. Dünyanın daha yaşanabilir ve daha uzun ömürlü bir yer olabilmesi için bu gibi girişimlerde bulunan araç sahipleri bulunmaktadır.  Adblue su bazlı üre çözeltisidir. Adblue aslına bakıldığında bir markadır. Bu çözeltinin, piyasadaki en büyük örneği adblue olduğu için bu markanın ismiyle anılmaktadır. Adblue yüzde 32 üre geriye kalanı ise su içeriklidir. Bunun amacı ise egzozdan çıkan zararlı gaz salınımını azaltmaktır.

 Kısaca emisyon oranını düşürmek amaçtır. Adblue araca nasıl ekleniyor derseniz , aracınızı kontrol veya tamire götürdüğünüzde adblue kasası doldurulabiliyor. Sizin nasıl yapıldığını bilmenize bile gerek kalmıyor. Adblue bittiğinde aracınız uyarı verdiğinde yine adblue alıp aracınızı doldurabiliyorsunuz. Adblue’nun en çok tercih edilme sebeplerinden biri ise benzine oranla daha az maliyetli olmasıdır.

 Peki adblue nasıl çalışır ?  Dizel motorlu araçların emisyon oranını düşürmek için kullanılan adblue araçlarda bulunan emisyon sıvısı egzoz gazında bulunan azot oksitin azaltılmasına yardımcı olur. Adblue ne işe yarar ? Araç motorunda yanan yakıt , partikül filtresinden geçerek atmosfere salınır. Bu filtre karbon gazları üzerinde etkisi olsa bile azot gazlarında etkisi olmaz. Doğaya zararlı azot salınımını önlemek için SCR sistemi bulunmaktadır. Filtre sisteminin yetersiz kaldığı zamanlarda SCR sistemi adblue sistemi ile çalışmaya başlar. Bu şekilde azot ve oksit maddenin egzozdan çıkıp doğaya salınmamasını sağlamış olur.

  Bazı durumlara göre adbluenun araç performansını arttırdığı düşünülür. Ancak adblue bir çözeltidir ve araç performansını arttırmaz. Yakıt tüketimini düşünenlerin aksine adblue yakıt tüketimini düşürmez. Azot emisyonunu düşürmek atmosfere salına gaz miktarını azaltır. Hava kalitesinin korunması için oldukça etkilidir. Adblue nereden alınır soruları da oldukça merak konusudur. Adblue eskiden sadece tır, kamyon, yolcu otobüsü gibi büyük araçlarda kullanılmaktaydı ancak günümüzde de yaygınlaştı. Binek otomobiller için de artık tercih edilmektedir. Adblue ,yetkili servislerde dolumu yapılmaktadır. Ancak bazı belirli talimatlar ile kendiniz de dolumu yapabilirsiniz. Adblue tarafından meydana gelen sorunlarınız için  Kıbrıs Hashtag Performence , kibrischiptuning.com , sizlere bu konuda adblue iptali sağlayabilir ve yardımcı olabilmektedir. 

 

Sosyal Medya